• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Citrien - carrière, succes, optimisme

Gepubliceerd op 18 oktober 2021 om 09:30

Citrien is een altijd welkom mineraal. Ooit als zeer zeldzaam beschouwd. De ouden stelden het gelijk aan pracht en luxe. In Egypte werden ze aanbeden als de zon, en in China symboliseerden ze succes. In Griekenland wonnen ze aan populariteit tijdens de Helleense periode. Het werd vaak gebruikt in graveerwerken.

Citrienen werden niet alleen in sieraden gebruikt. Zo werden deze stenen vanaf de 17e eeuw in Schotland gebruikt om de handvatten van dolken en zwaarden te versieren. Een andere Schotse specialiteit waren gespen met citroenen die kilts verfraaiden.

Citrien broches zijn de afgelopen eeuwen ook populair geweest. Verschillende van hen overleefden het Victoriaanse tijdperk.

Aan het begin van de 20e eeuw werd de schoonheid van citrienen naar voren gebracht door het Art Deco-tijdperk.

 

Veel van de schermsterren uit die tijd hadden sieraden die met deze stenen waren versierd. Onder hen was Greta Garbo, die een hele collectie citroenen bezat en er graag mee pronkte. Daardoor steeg hun prijs in die tijd enorm.

Citrien is een zeldzamer mineraal dan zijn paarse metgezel, amethist. Deze steen wordt over de hele wereld gevonden, incl. in Zuid-Afrika, Frankrijk, Spanje, Madagaskar en Rusland. De grootste afzettingen van dit mineraal bevinden zich echter in het zuiden van Brazilië en de VS.

Citrin in Mystiek

Citrinen worden beschouwd als juweeltjes van innerlijke rust. Er wordt gezegd dat ze reinigende eigenschappen hebben en negatieve energie kunnen afvoeren. Ze hebben de kracht om de energie van de zon op te slaan. Hierdoor kunnen ze verdriet wegjagen, het leven verlichten, het zelfvertrouwen en een positieve kijk op de wereld versterken. Ze zijn perfect voor bankiers, penningmeesters en verkopers omdat ze rijkdom en succes aantrekken. Citroenen worden ook beschouwd als de perfecte edelstenen voor atleten en fitnesstrainers. Degenen met een cholerisch temperament moeten echter voorzichtig met hen zijn, zodat ze de agressie niet verergeren.

Veel tinten citrien hebben verschillende eigenschappen. Lichtgele kristallen helpen bij de communicatie en bieden een goede start voor nieuwe relaties. De tinten geel helpen bij het opbouwen van verdere relaties en moedigen je aan om dingen vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken. In donkere tinten helpen ze hun baasjes vastberaden te blijven, vergroten ze de gave van overtuiging en precisie. De gouden zijn een symbool van koningen en rijkdom. Er wordt aangenomen dat ze geluk, kracht, enthousiasme en succes kunnen brengen.

Samen met topazen zijn citroenen geboortestenen voor november-mensen. Ze symboliseren echter ook het begin van de zomer, dus ze passen bij mensen die in deze periode zijn geboren. Gele zijn geschikt voor mensen met het teken Kreeft, en de gouden zijn geschikt voor leeuwen.

Citroenen in sieraden

Als ze met zorg worden behandeld, kunnen citroenen bijna eeuwig mooi zijn. Het is de moeite waard eraan te denken om sieraden met deze steen in stoffen omhulsels te bewaren. Deze behandeling voorkomt krassen en beschadigingen aan ornamenten. Net als amethisten mogen citroenen niet langdurig worden blootgesteld aan fel zonlicht. Hun glans kan na verloop van tijd vervagen.

Het schoonmaken van de citroen vereist echter niet veel zorg. U kunt lauw water en zeep gebruiken en een zachte borstel of een doek. Alle professionele reinigingspasta's voor sieraden zijn ook geschikt.

Geologische feiten:

 

  1. In de natuur combineren citroenen af ​​en toe met amethisten tot tweekleurige edelstenen met een geelpaarse kleur. We noemen ze amethrines.
  2. De grootste citroenen ter wereld woog 20.200 karaat en was 20 x 15 x 10 cm. Het heet Malaga en komt uit Brazilië, waar het in 1990 werd ontdekt.

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.