• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Hoe zorg je voor edelstenen en mineralen - energie zuivering van stenen

Gepubliceerd op 12 oktober 2021 om 09:35

Stenen hebben hun natuurlijke kracht, maar daarnaast doordringen ze ook de energie van mensen en de plaatsen waarmee ze in contact komen. Verontreinigende stoffen kunnen niet alleen hun heilzame eigenschappen verstoren, maar ook de persoon die ze gebruikt schaden. Zuivering is een eenvoudig proces dat eventuele negatieve invloeden uit het verleden verwijdert. Dankzij dit kunnen we verder met hen samenwerken en onszelf beschermen tegen hun negatieve effecten.

Wanneer reinigen?

Elke steen die je bereikt, moet onmiddellijk worden schoongemaakt. Hoe vaak we deze activiteit later zullen herhalen, hangt af van de frequentie waarmee ermee wordt gewerkt en de mate van vervuiling. Sommige stenen, zoals barnsteen, moeten zelfs dagelijks worden schoongemaakt. Als je een gevoelig persoon bent, voel je de energie die ze hebben. U kunt de slinger ook gebruiken om de mate van vervuiling te controleren.

Hoe te reinigen?

 

Er zijn verschillende manieren en Moeder Natuur komt ons te hulp. De keuze van de methode hangt af van onze voorkeuren. Houd er echter rekening mee dat niet alle stenen goed reageren op bijvoorbeeld water of zout. Onjuiste reiniging kan onze stenen beschadigen.

Water

Deze methode kan worden toegepast op stenen die niet sterk verontreinigd zijn. Rivier- of beekwater is het beste voor deze behandelmethode. Het is voldoende om onze steen in een zak van natuurlijk materiaal te doen die water vrij doorlaat. Bevestig het zo dat het niet met de rivierstroom meestroomt. Meestal hebben we echter alleen kraanwater. In dit geval moet de steen een paar minuten worden afgespoeld onder een stroom koud water, waarbij je je voorstelt dat alle negatieve energieën samen met het water eruit stromen. Visualisatie helpt veel. We reinigen niet met water, bijv. rode seleniet (het kan oplossen in onze handen!), woestijnroos, malachiet, calciet, turkoois. Zorg er daarom, voordat u de steen met water reinigt, voor dat het mineraaltype hiertegen bestand is.

Zout water

Doe een handvol zeezout (ongeveer 6 theelepels) in een klein bakje van keramiek of glas met water. Himalayazout kan worden gebruikt. Gewoon geen wit, bewerkt gejodeerd zout. De stenen moeten volledig bedekt zijn met water. Bij sterke vervuiling kunt u een paar druppels appelciderazijn toevoegen. Zo kunnen we stenen met gladde randen en barnsteen reinigen. Wij reinigen niet met pekel bijv. azuriet, hematiet, calciet, labradoriet, lapis lazuli, malachiet, opaal, pyriet, seleniet en turkoois! Zoals met water zorg er daarom, voordat u de steen met pekel reinigt, voor dat het mineraaltype hiertegen bestand is.

Zout

Doe de steen in een keramisch of glazen vat en bedek het volledig met zout. We laten het de hele nacht staan. Spoel het daarna af onder koud stromend water en laat het drogen. Niet vegen! We moeten ook onthouden dat niet alle kristallen, edelstenen of mineralen zoals zout of water! Gooi het zout en de pekel weg die voor het reinigen zijn gebruikt. We hergebruiken geen zout, vooral niet in de keuken.

Rook

Eerst moet je reinigende wierook kiezen. Het kan witte salie, ceder of palo santo zijn. Voor deze activiteit kun je het beste natuurlijke wierook kiezen, bijvoorbeeld gedroogde bladeren of schors. Populaire wierookstokjes op stokjes hebben vaak veel synthetische toevoegingen die niet alleen niet helpen bij het reinigen, maar ook schadelijk zijn voor de gezondheid. We houden de steen boven de rook en draaien hem een ​​paar minuten in onze handen. Net als in het geval van water, kunnen we visualiseren hoe rook de steen van negatieve energieën reinigt.

Aarde

De stenen moeten dagelijks of meerdere dagen in de grond worden begraven, afhankelijk van hun vervuiling. Na deze tijd graven we ze uit. Sommigen van hen kunnen later met koud water worden gewassen en worden gedroogd. Zorg bij stenen die niet van vocht houden voor een relatief droge grond.

Geluid

Voor deze methode kunnen we Tibetaanse bellen of schalen gebruiken. De steen moet zo worden geplaatst dat geluidsgolven er doorheen gaan. Het geluid zou een paar minuten moeten uitkomen. Net als bij roken zijn er geen contra-indicaties voor deze methode.

Borstels en geodes

Elke steen kan worden schoongemaakt door hem in een kwartsgeode of op een amethistborstel te plaatsen. Ze hebben zeer sterk reinigende en stimulerende eigenschappen. Grote zoutkristallen, amethistborstels, kwartsgeodes hoeven niet schoongemaakt te worden, ze reinigen van zelf.

Laten we voor onze stenen zorgen alsof het levende wezens zijn. Per slot van rekening is elke steen, of het nu een perfect kristal, een kostbare steen, een puur mineraal of een steen die in het veld wordt gevonden, een kind van Moeder Aarde en er woont een geest in.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.