• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Daarvoor houden we van barnsteen!

Gepubliceerd op 22 juli 2021 om 12:03

Er is gevonden dat barnsteenzuur werkt als een biostimulant. Het stimuleert het zenuwstelsel, reguleert het werk van de nieren en darmen. Het is een ontstekingsremmend en anti-toxischmiddel. Op basis van dit ingrediënt worden zalven en crèmes gemaakt voor reumatische en astmatische aandoeningen, huidzweren en irritaties en voor bronchiale aandoeningen. Het zuur en de olie die uit barnsteen worden gewonnen, worden ook gebruikt door de cosmetica-industrie omdat ze vrije radicalen en bacteriën vernietigen en desinfecterende eigenschappen hebben. Ze verzachten de effecten van brandwonden en insectenbeten. Producenten overtreffen elkaar in het aanbieden van nieuwe ideeën voor het gebruik van barnsteen.

Maar laten we bij het begin beginnen...

 

Amber of barnsteen - is een mineraal, of beter gezegd, een harde fossiele hars afkomstig van tertiaire coniferen. Mineralogie beschrijft barnsteen als een lichaam van organische oorsprong met specifieke fysisch-chemische eigenschappen.

Steen van de zon, de gloed van de zee, een druppel zonneschijn. Amber is zonne-energie gesloten in hars. Vaak de steen van het leven genoemd omdat het ons lichaam kan voorzien van leven gevende elektronen en negatieve ionen. De meest populaire barnsteen heeft een kenmerkende gouden kleur, maar komt ook voor in oranje, geel, groen en zelfs blauw, zwart en paars. De laatste, gevonden bij blanken, zijn uniek, maar ook vergankelijk. Meestal is het transparant. Het bevat vaak verzonken insecten, stukjes mos en dennenpinnen die er vele miljoenen jaren geleden in vastzaten, toen de hars nog plakkerig was.

 

De mode voor barnsteen sieraden was al in de oudheid bekend. Deze mysterieuze hars was het meest gewild bij Romeinse Caesars, magnaten, geleerden en kooplieden. Amber werd in grote hoeveelheden naar Rome gebracht, zoals blijkt uit onder meer de aantekeningen van de historicus Plinius. Hij schreef: "zelfs het net dat werd gebruikt om dieren tegen te houden en het podium te bedekken, had barnsteen in elke knoop".

Amber is het toonbeeld van succes. Het dragen ervan geeft de eigenaar vertrouwen en innerlijke kracht om zijn doelen te bereiken. Bovendien stelt het je in staat jezelf te begrijpen, je goed te voelen, angst weg te nemen en te genieten van het huidige moment. Het reinigt de atmosfeer van kamers en vangt negatieve energieën op. Met zijn hulp werden toverspreuken en vloeken in de oudheid verwijderd.

Amber heeft het vermogen om de juiste polariteit van de cellen van ons lichaam te herstellen, wat de energietoestand van het lichaam verbetert.

Er is een geloof in alternatieve geneeswijzen dat barnsteen bij je houden een speciale kracht heeft. Het werd direct tegen de huid gedragen om een ​​lang leven, gezondheid en schoonheid te behouden. Hij werd ook onder het bed gehouden tegen nachtmerries en slapeloosheid. Het sproeien van amberkleurig water in de lucht was bevorderlijk voor het harmoniseren en kalmeren van het lichaam en de psyché.

Sieraden met barnsteen moeten onder stromend water worden gewassen. Bewaar stenen niet in de zon.

Astrologisch aangegeven voor Tweelingen ♊︎, Leeuw ♌︎ en Maagd ♍︎.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.