• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Hollywood houdt van parels!

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 12:08

Een parelketting is een klassiek accessoire dat bij iedere vrouw past. Parelsieraden worden al vele jaren geassocieerd met rijkdom, klasse en elegantie. Geen wonder, want parelkettingen waren evenveel waard als huizen in New York!

 

De beroemdste parel ter wereld is "La Peregrina", wat in het Spaans "onvergelijkbaar" betekent. Het maakt indruk met zijn grootte - meer dan 58 karaat. Al meer dan 500 jaar is deze parel een voorwerp van verlangen van de rijken en invloedrijkers - het was opgenomen in de collectie van de Britse koningin Maria I Tudor, de Spaanse koningin Margaret en Napoleon Bonaparte. In 1969 kocht de beroemde acteur Richard Burton de parel voor zijn geliefde Elizabeth Taylor. Na de dood van de actrice in 2011 werd ze op een veiling verkocht aan een anonieme koper voor maar liefst $ 12 miljoen!

Anna Karenina

 

Actrice Keira Knightley speelde het titelpersonage van de roman van Tolstoj. Ze was gekleed in rode zijde en besprenkeld met parels. Als we ons concentreren op het personage Anna in de film uit 2012, zien we maar liefst zes parelsnoeren om haar nek. Deze ketting past perfect bij Keira's huidskleur. De hele compositie wordt gecompleteerd met bungelende oorbellen afgewerkt met een parel.

De combinatie van een parelketting en oorbellen in hetzelfde materiaal lijkt een van de meest voorkomende stileringen van een elegante vrouw te zijn en werkt bij elke gelegenheid geweldig.

Coco, voor Chanel

 

Een biografische film over een van de beroemdste vrouwen van de vorige eeuw dateert uit 2009. De hoofdrol wordt gespeeld door Audrey Tautou, die de jonge Coco, of eigenlijk Gabrielle, speelt. De heldin begint als bescheiden naaister en eindigt als oprichter van modehuis Chanel.

De meesten van ons beschouwen Coco Chanel tenslotte als een zeer elegante vrouw. In haar modehuis promootte ze sportstijl als werkkleding. Ze experimenteerde met stoffen, maar ook met haar eigen stijl. In het echte leven heeft de ontwerper zich herhaaldelijk gekleed in parelkettingen met meerdere rijen knopen.

Ontbijt bij Tiffany's

 

Holy Golightly is waarschijnlijk het meest geïmiteerde personage ter wereld. Zet gewoon je haar vast. Trek dan een zwarte strakke jurk aan en zoek een zwarte pijp. De hele look wordt compleet gemaakt met accessoires zoals: zwarte handschoenen, een tiara en een massieve parelketting.

De rol van Audrey Hepburn in deze film veroorzaakte een internationale rage voor sieraden die in opvallende blauwe dozen werden verkocht. Een obsessie met mooie sieraden en geweldige parels is over de hele wereld gegroeid.

Tegenwoordig zijn parels vooral te vinden in elegante, kantoor- en informele stijlen. Ze zijn aan het haar bevestigd in de vorm van haarspelden, nietjes of haarspelden. Ze versieren handtassen en zelfs schoenen. Ze worden echter nog steeds geassocieerd met een soort elegantie, zelfs als we ze combineren met trainingspakken. Ze worden gebruikt bij professionele styling, maar ook als onderdeel van sexy outfits.

Vertel ons hoe u uw parels graag draagt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.