• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Jade - een keizersteen

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 22:05

De heilige steen van kracht, een lang leven en wijsheid - zo zou deze steen in het kort kunnen worden samengevat. Er wordt aangenomen dat jade in de eerste plaats een amulet is tegen slechte energie, slechte spreuken en charmes. Het helpt de eigenaar het juiste pad te vinden, geeft kracht en zelfvertrouwen. Het wordt vooral aanbevolen voor mensen die aan een depressie lijden, omdat het de stemming verbetert, voor geluk zorgt en slechte gedachten afweert. Het brengt het hele lichaam in balans, herstelt de harmonie, ontspant de zenuwen. Het is ook een familiesteen. Het belangrijkste magische kenmerk is de beperking van intergenerationele conflicten. Het ondersteunt een vredig leven, zonder woede en negatieve emoties.

Jade sieraden
jade edelstenen

Jade is een natuursteen die in veel verschillende culturen een bijzondere erkenning geniet. In het stenen tijdperk werd het gebruikt om bijlen, pijlpunten en zwaarden te maken. In Midden-Amerika werden beeldjes, maskers, decoratieve borstplaten en sieraden uit jade gesneden. In musea in Guatemala kun je prachtige voorbeelden zien van sculpturen gemaakt door de Maya's. Aan de andere kant zijn standbeelden in de vorm van draken in China een veel voorkomend motief in paleizen en keizerlijke graven.

 

De betekenis, eigenschappen en werking, evenals het unieke uiterlijk, maakten jade nog hoger dan goud gewaardeerd.

 

Het is een mineraal dat tot de groep van silicaten behoort. Het bestaat voornamelijk uit natrium en aluminium. Het kan in veel kleurvarianten voorkomen, hoewel het meest populaire type groene jade is. Daarnaast zijn er ook keizerlijke, witte, rode, gele en lavendeljade.

 

jade produc
jade ketting, jade hanger

Dit mineraal werd in Europa eeuwenlang verward met nefriet. Pas in 1863 realiseerde men zich dat het twee verschillende stenen waren. Ze lijken misschien bijna identiek. De kleur van jade is echter meestal intenser. Het oppervlak reflecteert het licht op een karakteristieke glazige of parelmoerachtige manier. De steen zelf is meestal doorschijnend of volledig transparant. De kleur van de jade kan uniform zijn of worden afgewisseld met melkachtige strepen die op mist lijken. Het is een materiaal dat hoger gewaardeerd wordt dan nefriet in sieraden.

 

De grootste exporteur van jade ter wereld is Birma, hoewel de deposito's ook in Californië te vinden zijn.

Jade is een zeer zeldzaam mineraal dat af en toe goedgevormde kristallen vormt. Sommige van zijn clusters bereiken een massa van zelfs enkele tonnen. Ze zijn echter niet allemaal geschikt voor sieradenmateriaal. 

 

Als amulet moet het rechtstreeks op het lichaam worden gedragen, in de vorm van armbanden van natuursteen of halskettingen.

jade oorbellen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.