• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Granaat - een bron van perfectie en zelfzekerheid

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 17:32

Granaat edelsteen

De naam van deze edelsteen komt van de granaatappelvrucht. Granaten zijn er in bijna elke kleur behalve blauw beschikbaar. De meest voorkomende granaten zijn rood, oranje en paarsrood. Sommige kunnen ook van kleur veranderen, afhankelijk van het type verlichting. Granaten worden sinds de bronstijd als schuurmiddel gebruikt. Maar meestal zijn dit echter zeer gewaardeerde verzamelaar- en sieradenstenen. Toen zijn er veel granaten geïmporteerd uit India en het oude Sri Lanka.

In de achttiende en negentiende eeuw was granaat in de mode in Europa. Het werd gretig gebruikt om Victoriaanse sieraden te maken. Bovendien was het de favoriete edelsteen van de Spanjaarden. Ze beschouwden hem als een steen die de zon voorstelde.

 

Tegenwoordig is granaat een traditioneel geschenk voor geliefden die op afstand wonen. Deze traditie is afgeleid van de Griekse mythologie en getuigt van de snelle terugkeer van de geliefde. Het verwijst naar de mythe van Hades, die zijn vrouw een granaatappel gaf om haar tijdens de lente- en zomerperiodes terug naar de aarde te brengen. Het versterkt vriendschap en trouw. Granaat wordt verondersteld om waarheidsgetrouwheid en loyaliteit te vergemakkelijken. Hij helpt bij persoonlijke ontwikkeling en het nemen van gedurfde zakelijke beslissingen.

granaat ketting met hanger
granaat hanger op koper ketting

Een ketting of ring met granaat is een perfect cadeau voor mensen die worstelen met een gebrek aan zelfvertrouwen of overmatige nervositeit. Sieraden met deze steen kunnen handig zijn voor perfectionisten of mensen met de persoonlijkheid van de baas of bemiddelaar.

Vanwege de hoge kwaliteit is Mozambique de meest populaire granaat mijnsite in Afrika. Granaten zijn ook te vinden in India, Rusland, Noord- en Zuid-Amerika, Madagaskar en Pakistan.

Als we geïnteresseerd zijn in sieraden die passen bij het sterrenbeeld, is granaat bedoeld voor Ram, Schorpioenen, Boogschutter, Steenbokken en Waterman.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.