• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Koper - schoonheid en gezondheid!

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 20:07

Koper is een zeer populair metaal dat wordt gebruikt door de makers van ambacht sieraden. Het is de moeite waard om koper beter te leren kennen, vooral omdat het veel interessante eigenschappen heeft.


Koper speelde, samen met ijzer, een unieke rol in de ontwikkeling van onze beschaving. De bronstijd dankt zijn naam aan een van de koperlegeringen. In de oudheid was brons een 90% / 10% koper-tinlegering. In Egypte werd de verhouding 91% / 9% gebruikt. Koper wordt aan zilver en goud toegevoegd om de mechanische eigenschappen van deze metalen te verbeteren. Messing is ook een legering van koper (in dit geval met zink).

Het effect van koper op het lichaam.
Koper behoort tot de groep van micronutriënten die essentieel zijn voor de gezondheid. Neemt deel aan het proces van het aanmaken van rode bloedcellen. Het heeft een positief effect op het membraan rond zenuwcellen en op de juiste overdracht van zenuwimpulsen. Het maakt deel uit van een van de enzymen met antioxiderende eigenschappen. Het neemt deel aan de bescherming van celmembranen tegen vrije radicalen, evenals aan de vorming van bindweefsel. Onvoldoende koper in het lichaam verergert de ijzeropname, vermindert het aantal rode bloedcellen en leidt tot bloedarmoede. Te veel koper in het lichaam kan leiden tot spijsverteringsstoornissen en leverschade.

 

Koper heeft, net als zilver, uitstekende antibacteriële eigenschappen. Daarom wordt het gebruik van koper aanbevolen voor de portiergrepen en elementen waarin aanzienlijk hoeveelheden ziekteverwekkers kunnen verschijnen. Koperen oppervlakken verminderen de hoeveelheid ziekteverwekkers met maar liefst 97%.

Koperen sieraden voor de gezondheid.
Het opnemen van koper uit voedsel in het lichaam is niet het meest effectief. Ze worden geblokkeerd door eiwitten in melk, eieren en verbindingen in veel groenten en voedingsmiddelen die aanzienlijke hoeveelheden zink bevatten. Een geweldige manier om dit element in je lichaam aan te vullen, is door koperen sieraden te dragen. Dit element in micro-hoeveelheden in de vorm van sulfiden wordt goed door de huid opgenomen. In dit geval is het belangrijk dat de sieraden niet worden beschermd met beschermende coatings. Door koperen sieraden te dragen, blijven we gezond!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.