• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Agaat - een steen van evenwicht en harmonie

Gepubliceerd op 14 januari 2021 om 00:27

Agaat is een cryptokristallijne variëteit van kwarts. Agaat is gemaakt van kristallen zoals bergkristal, amethist of citroen. Ze zijn echter zo klein dat we ze niet met het blote oog kunnen zien. Het kristalliseert in gasholten. Vormt bolvormige of enigszins langwerpige ophopingen. Wanneer het uit de rots wordt uitgegraven, ziet het eruit als grijze steenrollen. Pas nadat ze zijn gesneden, verschijnen patronen en kleurrijke schoonheid.

 

In het Midden-Oosten en Europa werden er zegels en amuletten van gemaakt. Tot op de dag van vandaag is het een populair mineraal dat wordt gebruikt in glazuur - de kunst van het snijden in kostbare en decoratieve stenen.

In de 16e eeuw werden de tradities van het snijwerk van agaat door de Duitsers hervat. In het pittoreske Idar-Oberstein in Rijnland-Palts is tot op de dag van vandaag een maalcentrum actief. Door de massaproductie van agaat richt het zich vooral op het verwerken van de meest waardevolle soorten.

In de natuurgeneeskunde worden agaten vooral gebruikt bij huid- en oogziekten. Ze hebben ook een positief effect op de fysieke, emotionele en intellectuele sfeer. Het wordt beschouwd als een steen van trouw, die bescherming en zelfvertrouwen geeft.

De gunstige effecten van agaat zijn van invloed op alle sterrenbeelden. Het is astrologisch nuttig voor Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Maagd, Weegschaal, Schorpioen en Steenbok.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.