• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Ruby Zoisiet - een beauty uit Afrika

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 23:16

Ruby zoisiet of Anyolit is een groep mineralen uit de groep silicaten, terwijl zoisiet zelf een basisch calcium- en aluminiumsilicaat is. Het is een zeldzaam mineraal. Het wordt gevormd in metamorfe gesteenten, hydrothermale aders en pegmatieten. Zoisiet komt voor in de vorm van compacte, radiale, staafvormige of korrelige clusters, het vormt kolomvormige kristallen.

De aanwezigheid van robijn is een van de kenmerken. In feite is het niet echt een mineraal, maar een rots, voornamelijk gemaakt van groen zoïsiet, robijn en een derde mineraal: hoornblende (pargasiet). Chroom is verantwoordelijk voor de groene kleur van anyoliet, waarvan de mengsels dit gesteente in deze kleur kleuren.

Anyolit komt voor in samengeperste aggregaten. Deze rots wordt vaak groot, waardoor je verschillende soorten sculpturen en beeldjes kunt maken. Hoe meer uitgesproken de aanwezigheid van robijn, hoe aantrekkelijker de steen is.

Zoisiet met robijn, of anyoliet, komt maar in één regio van de wereld voor: Oost-Afrika. Hoewel het ook in Kenia wordt gevonden, wordt het vooral in Tanzania gedolven en is het daar ook voor het eerst gevonden. Het werd relatief recent ontdekt, in 1954. Het dankt zijn naam aan het woord anyoli, wat in de Maasai-taal gewoon groen betekent.

Door de unieke combinatie van kleuren is zoisiet met robijn erg populair in sieraden. Het krijgt vaak de vorm van cabochons en bollen, en de nobele kleuren worden goed benadrukt door accessoires in de vorm van gouden hematiet of verguld staal. Perfect voor armbanden, elegante kettingen en oorbellen.

De natuur heeft zelf voor zo'n ongebruikelijke kleurencombinatie gezorgd, daarom kan het duo van intense, diepgroene en opvallende robijnrode kleur niet onopgemerkt blijven.

SI-109030292

 

Afmetingen:

verstelbaar lengte: 69-76 cm (31-35 cm als vastgemaakt)

steen grootte: 1 - 7,5 x 5 cm, 2 - 7,5 x 5,7 cm, 3 - 6,6 cm, 4 - 6,2 cm, 5 - 6,4 cm

Gewicht: 1 - 72,2 g, 2 - 72,2 g, 3 - 73,1 g, 4 - 69,9 g, 5 - 83,8 g

 

 

Werking:

 

 

Zelfbeheersing | Eigenwaarde | Genezing | Harmonie | Droomherinnering | Ontspanning

 

 

Ruby Zoisiet is een combinatie van Ruby in Zoisite en staat ook bekend als Anyolite.

 

 

Chakra's - Basischakra, hartchakra
Zodiac - Ram
Trilling - Nummer 2
Typische kleuren - roze tot karmozijnrood in groen of zwart

 

 

Ruby Zoisiet creëert een veranderde bewustzijnsstaat, waardoor u talenten en vermogens van de geest kunt bereiken en gebruiken. Het stimuleert paranormale gaven. Verhoogt het bewustzijn van iemands individualiteit. Ruby Zoisiet wekt vreugde, spontaniteit, gelach en moed op en brengt passie en levenslust. Het verhoogt de seksuele activiteit en behandelt impotentie en frigiditeit.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.