• gratis verzending NL
  • beste kwaliteit
  • wat je ziet, is wat je krijgt
  • snelle service
  • aanbiedingen

Citrien - carrière, succes, optimisme

Citrien is een altijd welkom mineraal. Ooit als zeer zeldzaam beschouwd. De ouden stelden het gelijk aan pracht en luxe. In Egypte werden ze aanbeden als de zon, en in China symboliseerden ze succes. In Griekenland wonnen ze aan populariteit tijdens de Helleense periode. Het werd vaak gebruikt in graveerwerken.

Lees meer »

Hoe zorg je voor edelstenen en mineralen - energie zuivering van stenen

Stenen hebben hun natuurlijke kracht, maar daarnaast doordringen ze ook de energie van mensen en de plaatsen waarmee ze in contact komen. Verontreinigende stoffen kunnen niet alleen hun heilzame eigenschappen verstoren, maar ook de persoon die ze gebruikt schaden. Zuivering is een eenvoudig proces dat eventuele negatieve invloeden uit het verleden verwijdert. Dankzij dit kunnen we verder met hen samenwerken en onszelf beschermen tegen hun negatieve effecten.

Lees meer »

9 mineralen die helpen apathie en verdriet te verjagen

Gevoelens van verdriet, spijt en eenzaamheid zijn meestal negatieve gevoelens van korte duur die ons allemaal van tijd tot tijd raken. Erger nog als ze een chronische aandoening worden die ons hele leven negatief beïnvloedt. Dan hebben we genezing nodig. Mineralen en hun vermogen om negatieve trillingen te absorberen en de energiebalans te herstellen, kunnen daarbij zeer behulpzaam zijn.

Lees meer »

Daarvoor houden we van barnsteen!

Er is gevonden dat barnsteenzuur werkt als een biostimulant. Het stimuleert het zenuwstelsel, reguleert het werk van de nieren en darmen. Het is een ontstekingsremmend en anti-toxischmiddel. Op basis van dit ingrediënt worden zalven en crèmes gemaakt voor reumatische en astmatische aandoeningen, huidzweren en irritaties en voor bronchiale aandoeningen. Het zuur en de olie die uit barnsteen worden gewonnen, worden ook gebruikt door de cosmetica-industrie omdat ze vrije radicalen en bacteriën vernietigen en desinfecterende eigenschappen hebben. Ze verzachten de effecten van brandwonden en insectenbeten. Producenten overtreffen elkaar in het aanbieden van nieuwe ideeën voor het gebruik van barnsteen.

Lees meer »

Hollywood houdt van parels!

Een parelketting is een klassiek accessoire dat bij iedere vrouw past. Parelsieraden worden al vele jaren geassocieerd met rijkdom, klasse en elegantie. Geen wonder, want parelkettingen waren evenveel waard als huizen in New York!

Lees meer »

7 redenen waarom u Amazonite zou moeten hebben!

1. Stijlvolle handgemaakte sieraden gemaakt van amazoniet zijn perfect als aanvulling op alledaagse stileringen en als een blauwe en groene setting voor feestelijke outfits. Het is de moeite waard om oorbellen of armbanden van deze steen te proberen. Zeker als we de natuurlijke kleur van blauwe, grijze of groene ogen willen benadrukken.

Lees meer »

Dit is hoe we dit seizoen sieraden dragen! In 2021 is er een regel: hoe meer hoe beter. Vergeet minimalisme! Geef de sieradengekte op.

Tot voor kort heerste het principe van het gebruik van delicate sieradenaccenten. Tijden en trends veranderen echter. 2021 is een echte barokke in stijl en een renaissance voor gedurfde creaties. Dit jaar betreden we een hele nieuwe wereld van sieraden die onze emoties en persoonlijkheid uitdrukken, individualiteit benadrukken en schokkend met hun verfijnde vorm en manier van dragen zijn.

Lees meer »

Jade - een keizersteen

De heilige steen van kracht, een lang leven en wijsheid - zo zou deze steen in het kort kunnen worden samengevat. Er wordt aangenomen dat jade in de eerste plaats een amulet is tegen slechte energie, slechte spreuken en charmes. Het helpt de eigenaar het juiste pad te vinden, geeft kracht en zelfvertrouwen. Het wordt vooral aanbevolen voor mensen die aan een depressie lijden, omdat het de stemming verbetert, voor geluk zorgt en slechte gedachten afweert. Het brengt het hele lichaam in balans, herstelt de harmonie, ontspant de zenuwen. Het is ook een familiesteen. Het belangrijkste magische kenmerk is de beperking van intergenerationele conflicten. Het ondersteunt een vredig leven, zonder woede en negatieve emoties.

Lees meer »

Granaat - een bron van perfectie en zelfzekerheid

De naam van deze edelsteen komt van de granaatappelvrucht. Granaten zijn er in bijna elke kleur behalve blauw beschikbaar. De meest voorkomende granaten zijn rood, oranje en paarsrood. Sommige kunnen ook van kleur veranderen, afhankelijk van het type verlichting. Granaten worden sinds de bronstijd als schuurmiddel gebruikt. Maar meestal zijn dit echter zeer gewaardeerde verzamelaar- en sieradenstenen. Toen zijn er veel granaten geïmporteerd uit India en het oude Sri Lanka.

Lees meer »

Amber - de schat van de Oostzee

Deze keer presenteren we een steen van de zon, de gloed van de zee, een echte zonnedruppel. Amber, of barnsteen, is zonne-energie die levenskracht, succes en schoonheid zal brengen. 

Lees meer »